SVID utvecklar just nu ett utbildningspaket för att stärka landsbygdsföretag i deras designdrivna affärsutveckling och användarfokuserad digitalisering.

I nära dialog med Almi, Design i Västernorrland och Designcentrum Region Jämtland Härjedalen utvecklar SVID nu ett utbildningspaket som ska stärka landsbygdsföretag i deras designdrivna affärsutveckling – inom digitalisering, men även i utveckling av nya cirkulära flöden och företagens hållbara värdeskapande.

Utvecklas i designprocess

Designprocessen används för att ta fram utbildningspaketet. Vårens arbete handlade om att skapa insikter kring användarna, som är både affärsrådgivare och företag på landsbygderna. Teamet på SVID har även gjort en kartläggning av hur andra kommunicerar design, både nationellt och internationellt.

– Vårt designteam arbetar just nu intensivt med vad som skapar ”wow” hos både landsbygdsföretag och företagsrådgivare, säger Daniel Richardsson, projektledare på SVID.

– Vi kommer att bygga flera prototyper, både digitalt och analogt, för att sedan testa dem direkt på företagsrådgivare och företag i landsbygderna, säger Sol Vikström, projektledare på SVID i Östersund.

Samverkar med Ung Företagsamhet

Under hösten startar även ett samarbete med Ung Företagsamhet i Västernorrland.

– Samarbetet innebär att vi får möjligheten att testa vår prototyp mot unga företagare samtidigt som vi kan erbjuda dem möjlighet att fördjupa sig i designprocessen, säger Mona Wärdell, projektledare på SVID i Sundsvall.

Klart i början av nästa år

Utbildningspaketet kommer att lanseras i januari 2021.

Utbildningspaketet i designdriven affärsutveckling tas fram inom projektet ”Hur stärker vi företag på landsbygderna?”. Projektet finansieras av Tillväxtverket.

Läs mer om projektet

Vill du veta mer eller testa?

Är du företagsrådgivare eller arbetar i ett landsbygdsföretag och är nyfiken på designdriven affärsutveckling och vilka vinster det kan ge? Kanske är du intresserad av att testa våra verktyg och metoder? Kontakta gärna någon av oss!

Kontakt

Fler pågående projekt