Ett parkeringsgarage i flera våningar, med öppning i taket. På den första våningen står bilar parkerade och på de andra våningarna är växtodlingar.

TURF –
The Urban Food Factory 

Hur kan städer stärka förmågan att närproducera mat genom odlingar i parkeringshus? Det utforskar SVID tillsammans med Rzeszow University of Technology och Pond Fish and Greens i projektet TURF².

Inomhus. En man och en kvinna sitter vid ett bord och tittar på en laptop.

Cirkulär lättvikt

Hur kan företag anpassa sig efter nya cirkulära krav samtidigt som de ökar sin lönsamhet? I ett pilotprogram kommer SVID att vara med och stötta företag inom lättviktsområdet att framtidssäkra sin verksamhet.

Inomhus. Fyra personer som sitter vid ett bord och pratar. En kaffekopp står på bordet.

Arctic Design Center

Arctic Design Center är en arena och mötesplats för frågor inom arkitektur, design, konst och kulturarv. Projektet bidrar till en hållbar samhällsutveckling i norra Sverige genom att skapa samverkan och kunskapshöjning inom om Politiken för gestaltad livsmiljö.

Inomhus, två kvinnor som sitter i varsin fåtölj och pratar. I förgrunden en soffa och ett bord.

Coachningsstöd forskningsprogrammet Prevent på Uppsala universitet

Projektet utforskar vad invånare i socialt utsatta områden i Uppsala behöver för att främja sin hälsa och inte utveckla diabetes. SVID deltar och coachar forskningsgruppen i systemisk och samskapande design.