Hej! Här kommer medlemsnytt från styrelsen i Svenska Designsällskapet till dig som är medlem i Svenska Designsällskapet – och till dig som vi hoppas vill bli medlem!

Nu är det dags att betala medlemsavgiften till Svenska Designsällskapet. Vi hoppas att du finner ditt medlemskap värdefullt och att du vill stötta oss ytterligare ett år.

Svenska Designsällskapet erbjuder kunskap, verktyg och ett nätverk av företag, akademi och offentliga verksamheter som ska leda till affärsmässig, miljömässig och socialt hållbar utveckling i hela landet.

Vi är SVIDs medlemsförening och som medlem i Svensk Designsällskapet påverkar och stödjer du SVIDs arbete – att få företag, organisationer och offentliga verksamheter framgångsrika genom att strategiskt använda design. SVIDs insatser inom forskningsområdet är en viktig förutsättning för att lyckas.

Kommande aktiviteter

För att få ett djupare kunskapsutbyte och fler designaktiviteter i hela landet har Svenska Designsällskapet ett antal tematiska noder. Mer om det finns på våra sidor på SVIDs webbplats.

Den 14 juni till exempel har du möjligheten att vara med på ett designlabb i Luleå tillsammans med Sverker Sörlin och Förnyelselabbet som har till syfte att diskutera de utmaningar och möjligheter norra Sverige står inför på grund av av den gröna omställningen.

Till inbjudan för designlabbet i Luleå den 14 juni

Design talks som inspirerar

Tillsammans med SVID och Svensk Form arrangerar Svenska Designsällskapet Design talks regelbundet. Genom ditt stöd, är detta möjligt.
Den 15 december till exempel hade vi ett Design talks med fokus på design för näringslivet. Gäster var då Marie Kruger, vd för ALMI Skåne och Dag Duberg, tidigare hållbarhetschef för Tarkett i Norden, numera ansvarig för Tarketts återvinningssystem i Europa, placerad i Paris.

Den 7 februari hade vi ett Design talks på Stockholm Furniture Fair, då med fokus på design för hållbarhet och cirkuläritet. Gäster då var Cecilia Tall, programchef för innovationsprogrammet Re:source som drivs av RISE, Sveriges forskningsinstitut och Carl Mossfeldt arbetar som strategisk chef för Göteborgs klimatomställningskontor.

Den 25 maj kommer vi att ha ett Design Talks på Southern Sweden Design Days i Malmö då vi har bjudit in gäster från Norge och Danmark för att diskutera hur vi arbetar strategiskt med design i Skandinavien.

Läs mer om Design talks under Southern Sweden Design Days

Mingla med oss i höst

Till hösten planerar vi ett designmingel i Stockholm tillsammans med SVID och Svensk Form och såklart bjuds du som medlem in.

Förmånliga medlemserbjudanden

Sammanfattningsvis, som medlem i Svenska Designsällskapet får du:

 • En stark designröst i Sverige
 • Omvärldsanalys inom designområdet
 • Tematiska noder med aktivitet i hela landet
 • Inbjudningar till Svenska Designsällskapets aktiviteter
 • Rabatt på utvalda kurser, utbildningar och evenemang
 • Möjlighet till bidrag till utvalda mässor, konferenser och resor
 • Möjlighet till bidrag till att arrangera seminarier i samarbete med SVID och Svenska Designsällskapet
 • Kostnadsfritt deltagande i SVIDs seminarier (ingår för två personer)
 • Kostnadsfritt låna konferensrum hos SVID på Skeppsholmen i Stockholm
 • Möjlighet att påverka SVIDs arbete genom föreningens uppdrag att utse tre ledamöter till SVIDs styrelse
 • Tillgång till Svenska Designsällskapets LinkedIn-grupp
 • Tillgång till Svenska Designsällskapets Facebook-sida

Priser för medlemskap och bankgiro finns här Kom ihåg att skriva ditt namn och organisation när du tecknar ditt medlemskap.

Frågor?

Om du har några frågor, vänligen kontakta Helena Godotter Karlberg, ordförande i Svenska Designsällskapet och styrelseledamot i SVID på helena.karlberg@ltubusiness.se eller mobil 070-341 44 54.