När: 10 november 2022

Var: Online

Nu är det dags för det tredje samtalet av fyra i höst om hur kraften i design kan tas tillvara för att driva på hållarhetsomställningen. Fokus för dagens Design talks är Framtidens hållbara städer och byar genom design som en utvecklingskraft. Varmt välkomna!

Samtalen bygger på studien Design som utvecklingskraft som Svensk Form och SVID har tagit fram på uppdrag av Kulturdepartementet.

Program

Fokus: Framtidens hållbara städer och byar genom design som en utvecklingskraft

  • Inledning: Mats Widbom, vd Svensk Form och Jonas Olsson, vd SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
  • Insikter från H22-projekten i Helsingborg med Soraya Axelsson, Projektchef H22.

H22 City Expo är en del av visionen kring vad Helsingborg vill vara 2035. Under den 35 dagar lång internationell stadsmässan i somras visade staden upp innovationer, cirkulära lösningar och hur man kan skapa hållbar stadsutveckling som formar framtidens smarta och omtänksamma städer.

Även arkitektur och konstupplevelser utforskades under Expon. “Sundets pärla” har tidigare varit värd för internationell bostads- och konstindustriutställning H55 och bostadsmässan H99. Vad tar staden med sig från H22 City Expo – som berör de viktiga klimat- och hållbarhetsfrågorna och gestaltningen av den nya livsmiljön?

  • Från galen idé till designdriven social innovation med Maria Bergstén, projektledare för Mötesplats Stöcke.

I Stöcke utanför Umeå har Maria Bergstén tillsammans med ett gäng andra bybor sett till att drömmen blev till verklighet och därför står hon som vinnare av Hela Sveriges Stora Land-pris 2022. Mötesplats Stöcke är ett utvecklingsprojekt på landsbygden som genom engagemang, delaktighet och medskapande skapat en mötesplats med fokus på rörelse i såväl utformning som innehåll.

  • Samtalet modereras av Helena Karlberg, ordförande i Svenska Designsällskapet.

Anmälan

Anmäl dig till helena.karlberg@ltubusiness.se senast den 9 november.

Seminariet är kostnadsfritt.

Save the date för fler Design talks

Lägg in de här datumen i din kalender för kommande Design talks om design som utvecklingskraft under hösten! Mer information kommer framöver.

Se tidigare Design talks

(Obs – seminarierna är endast publicerade under en viss tid efter att seminariet har genomförts.)

Mer om arrangörerna