I samarbete mellan svenska design- och arkitekturorganisationer genomförde vi i våras en insamling för att stötta de människor som drabbas av kriget i Ukraina.

Tillsammans samlade vi in över 107 411 kronor! Under mars dubblades alla gåvor till UNHCRs insamling för Ukraina av Akelius Foundation, vilket gjorde att vi bidrog med totalt 210 522 kronor till Sverige för UNHCR:s insamling till Ukraina. Tack till alla er som var med och bidrog!

Tack till alla som bidrog till insamlingen!

Bakom insamlingen stod: SVID, Svensk Form, Svenska Designsällskapet, Design Sweden, Form/Design Center, Sveriges Arkitekter, Rian designmuseum, Design i Västernorrland, Designcentrum Region Jämtland Härjedalen, Architecture Sans Frontières (ASF) Sweden och Vandalorum.

UNHCRs arbete i Ukraina

UNHCR har funnits på plats i Ukraina sedan 1994. De samarbetar med Röda Korset, andra FN-organ och lokala frivilligorganisationer.

UNHCR leder arbetet med att ge skydd och sätta människor på flykt i säkerhet. Fältarbetare arbetar runt om i hela Ukraina, även i områden där striderna är som värst. Nödhjälp finns på plats och så fort det är säkert så delar UNHCR ut den till behövande familjer.

UNHCR finns även i grannländerna och samarbetar med regeringar för att hjälpa de flyende. UNHCR delar ut livräddande nödhjälp, ger tak över huvudet och skyddar de flyende.

SVID
Logotyp för
Svenska Designsällskapet.
Logotyp för Design i Västernorrland
Logotyp för Rian designmuseum
Logotyp för Design Sweden
Logotyp för Designcentrum Region Jämtland Härjedalen
Logotyp för Sveriges Arkitekter
Logotyp för Form/Design Center.
Vandalorum

Publicerad 30 juni 2022

Uppdaterad 30 augusti 2022

Kontakt