Under hösten 2023 lanserar vi en ny lärplattform där vi till att börja med erbjuder två grundkurser inom design och affärsutveckling för företagsrådgivare, företagsutvecklare och företagare.

Kurserna genomförs på distans och innehåller inspelade teoretiska lärmoduler, varvat med praktiska övningar.

Kursen ”Vad är design” fokuserar på grunderna i designprocessen och beskriver nyttan av design. Kursen ”Användarcentrerad affärsutveckling” vägleder dig att komma i gång med metodverktygen inom designprocessens första diamant. Du lär dig att samla in och analysera kundinsikter, samt befäster dina nya kunskaper genom olika företagscase. Kursen avslutas med att du utvecklar en strategisk utmaningsfråga baserat på de övningar som har genomförts.

– Ambitionen är att nå ut till så många som möjligt, samtidigt som vi kan lägga mer resurser på att erbjuda en engagerande lärandeupplevelse. Genom att utnyttja digitala verktyg kan vi erbjuda en större flexibilitet som passar fler människors livsstil och behov. Det ger oss också utrymme att avsätta mer tid till värdeskapande möten i form av personlig coachning, säger Fredrik Forsman, chef för näringsliv och industri på SVID.

Kurserna erbjuds via learnifier.com som erbjuder gränssnitt för onlinekurser och utbildningar anpassade efter blandat lärande.

Bild från SVIDs digitala kurser i design
Fredrik Forsman i SVIDs digitala kurs i användarcentrerad affärsutveckling.

Anmälan och kostnad

Kurserna ”Vad är design” och ”Användarcentrerad affärsutveckling” riktar sig till dig som arbetar som företagsrådgivare, företagsutvecklare eller företagare.

Kurserna är kostnadsfria tack vare stöd från Tillväxtverket.

Den första kursomgången startar den 5 september 2023. Kursomgången är fullbokad, men inom kort kommer information om när nästa kurs startar.

Publicerad 29 juni 2023

Uppdaterad 22 augusti 2023

Kontakt

Har du frågor om kurserna? Kontakta någon av oss!