När: 31 januari 2020

Var: Stora Designprisets webbplats

Har du koll på en kommersiellt framgångsrik produkt eller tjänst som bygger på ett integrerat och konsekvent designarbete? Nu har du chansen att nominera den till Stora Designpriset.

Stora Designpriset delas ut av Teknikföretagen i samarbete med SVID och Svensk Form. Nu är nomineringsperioden till 2020 års pris öppen och alla har möjlighet att nominera bidrag fram till den 31 januari 2020. Priset delas ut för att lyfta designens betydelse för konkurrenskraft och lönsamhet.

Produkter, tjänster eller sortiment – från svenska företag och deras interna eller externa designleverantörer – kan tävla i Stora Designpriset. Grundläggande i bedömningen är funktion och gestaltning. Avgörande – i vilken mån designen byggt långvarig kommersiell framgång. Andra viktiga delar är brukarperspektiv, designstrategi, innovativ höjd, nyhetsvärde, produktionsanpassning, ergonomi och miljökrav.

Bland de tidigare vinnarna finns en stor bredd, bland annat bioskrivaren BIO X, elektriska motorcykeln Kalk och Pocket Operators som är ett musikinstrument i fickformat. Den gemensamma nämnaren är att de är exempel på hur konkurrenskraft kan stärkas genom design och innovation.

Nominera senast 31/1 2020

Nomineringar sker via Stora Designprisets webbplats. Skicka in din nominering senast den 31 januari 2020.

Hur går tävlingen till?

Nomineringen för Stora Designpriset öppnar i december 2019 och avslutas den 31/1 2020. Utifrån nomineringsskörden är det sedan Stora Designprisets jurys uppgift att utse fem finalister och slutligen, under Techarenan Stockholm Summit den 16 april, kora vinnaren. Förutom juryns vinnare utses även ”Publikens favorit” – genom en publik omröstning.

Vad vinner vinnaren?

Prissumman för vinnaren av Stora Designpriset är 250 000 kronor och tilldelas designleverantören.