När: 30 maj 2024

Var: eXpression Umeå, Östra strandgatan 32, Umeå

Välkommen till ett inspirationsseminarium och lunch, där du som är företagsfrämjare får lära dig mer om design och hur designtänkande stärker företagens konkurrenskraft!

Visste du att företag som använder design dubblerar nästan intäkter och avkastning jämfört med andra företag? Design är en arbetsprocess som bär användarperspektivet och utvecklar med utgångspunkt från just användarnas behov.

I seminariet får du inspirerade exempel på hur du som företagsfrämjare i Västerbotten och Norrbotten kan stärka din coachning av företag genom kunskap om design och designtänkande, och hur företag kan utveckla sina verksamheter med design.

Du får även en inblick i hur design kan användas som utvecklingskraft för att stödja det regionala utvecklingsarbetet – för att stärka kompetensutveckling, entreprenörskap, utveckling inom industri och digitalisering, och innovationskraft med fokus på cirkulära produkter och affärsutveckling.

Dessutom får du också prata med andra företagsfrämjare kring era utmaningar, och hur design och designtänkande kan användas i arbetet med utmaningarna.

Agenda

Kl. 10.30-11.00 Fika och mingel

Kl. 11.00-11.45 Föredrag om designprocessen

Kl. 11.45-12.45 Lunch och rundabordssamtal

Kl. 12.45-13.00 Sammanfattning

Talare

Fredrik Forsman, chef näringsliv och industri på SVID
Maria Bergmark, projektledare och designstrateg på Arctic Design Center/SVID

Kostnad

Seminariet är kostnadsfritt tack vare finansiering från Tillväxtverket.

Anmälan

Arrangörer

SVID i samarbete med Arctic Design Center, eXpression Umeå och Uminova Innovation

Kontakt