När: 14 september 2023

Var: Undervisningshuset U21, KTH Campus

Välkommen till en konferens som förändrar din syn på plast!

Plast är en integrerad del av vårt moderna samhälle, men dess överanvändning och bristande återvinning har skapat en global utmaning. Vi behöver förändra detta för att säkerställa att produkter som innehåller plast kan återvinnas och fungera i en cirkulär ekonomi.

Är du intresserad av att vara en del av lösningen? Då är den här konferensen en perfekt plats för dig! Välkommen till en eftermiddag där du får ta del av konkreta exempel på framgångsrika initiativ, öka din kunskap inom området – och nätverka med andra branschaktörer.

Under konferensen kommer vi att utforska designfasens betydelse för att skapa återvinningsbara plastprodukter. Materialval, färg, tillsatser och demonteringsmöjligheter är avgörande för att produkter som innehåller plast ska kunna återvinnas. Vi behöver öka samarbetet mellan designbranschen och alla aktörer i produktionskedjan för att skapa en förändring.

Konferensen arrangeras av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, IVL Svenska Miljöinstitutet och KTH. Vi vill etablera samarbete och sprida förståelse för vad som krävs för att plastprodukter ska bli mer återvinningsbara.

Välkommen till en givande dag där vi utforskar hur vi kan designa plastprodukter för optimal återvinning och du kan bli en del av resan mot en hållbar plastanvändning!

Agenda

  • Kl. 13.00–13.05 Välkommen, info om dagen
  • Kl. 13.05–14.15 Block 1: Materialval och utveckling 
  • Kl. 14.15–14.45 Kaffepaus med nätverkande
  • Kl. 14.45–15.45 Block 2: Cirkulär produktdesign
  • Kl. 15.45–15.55 Paus
  • Kl. 15.55–16.30 Block 3: Återbruk och återvinning av plast, avrundning och avslut
  • Kl. 16.30–17.00 Mingel
  • Agendan kommer att uppdateras med talare i de olika blocken inom kort.

För vem?

Konferensen riktar sig till de som arbetar med produktion, design och återvinning där plast som material kan användas.

När?

Torsdag 14 september klockan 13.00–16.30, med efterföljande mingel.

Var?

Undervisningshuset U21, KTH Campus, Brinellvägen 28 A, Stockholm.

Kostnad

Det är kostnadsfritt att delta tack vare finansiering från Vinnova inom utlysningen ”Policyutveckling för hållbar industri”. Vid utebliven närvaro, eller avbokning senare än 24 timmar före start, tillämpar vi en no show-avgift på 250 kronor.

Anmälan

Anmäl dig via Invajo, se länk nedan. Antalet platser är begränsade.

Arrangörer

Seminariet finansieras av Vinnova och arrangeras av SVID, Stiftelsen Svensk industridesign i samarbete med IVL Svenska Miljöinstitutet och KTH.

Kontakt