Svenska design- och arkitekturorganisationer har startat en insamling för att stötta människor som drabbas av kriget i Ukraina.

Barn och familjer i Ukraina flyr för sina liv. Den militära offensiven krossar människors trygghet. Läget är akut och behoven enorma. UNHCR är på plats med nödhjälp.

Tillsammans med svenska design- och arkitekturorganisationer har vi startat en insamling för att stötta människor som drabbas av kriget i Ukraina. Var med och bidra till UNHCR:s arbete tillsammans med oss! Alla gåvor till UNHCR:s insamling för Ukraina under mars dubblas av Akelius Foundation.

Bakom insamlingen står: SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Svensk Form, Svenska Designsällskapet, Design Sweden, Form/Design Center, Sveriges Arkitekter, Rian designmuseum, Design i Västernorrland, Designcentrum Region Jämtland Härjedalen, Architecture Sans Frontières (ASF) Sweden och Vandalorum.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

UNHCRs arbete i Ukraina

UNHCR har funnits på plats i Ukraina sedan 1994. De samarbetar med Röda Korset, andra FN-organ och lokala frivilligorganisationer.

UNHCR leder arbetet med att ge skydd och sätta människor på flykt i säkerhet. Fältarbetare arbetar runt om i hela Ukraina, även i områden där striderna är som värst. Nödhjälp finns på plats och så fort det är säkert så delar UNHCR ut den till behövande familjer.

UNHCR finns även i grannländerna och samarbetar med regeringar för att hjälpa de flyende. UNHCR delar ut livräddande nödhjälp, ger tak över huvudet och skyddar de flyende.

SVID
Logotyp för
Svenska Designsällskapet.
Logotyp för Design i Västernorrland
Logotyp för Rian designmuseum
Logotyp för Design Sweden
Logotyp för Designcentrum Region Jämtland Härjedalen
Logotyp för Sveriges Arkitekter
Logotyp för Form/Design Center.
Vandalorum

Publicerad 02 mars 2022

Uppdaterad 16 mars 2022

Kontakt