Nu är det klart vilka som är nominerade i Design S – Swedish Design Awards 2023!

Årets lista över nominerade visar på en bred variation av kreativa lösningar inom olika områden av design och arkitektur.

De nominerade i de olika kategorierna har valts ut en jury bestående av erfarna och välrenommerade personer inom designbranschen.

Vinnarna av Design S 2023 kommer att presenteras den 31 maj 2023 vid prisutdelning, förmingel och festkväll i kulturhuset Väven i Umeå. Programmet leds av konferencier Anna Axelson.

De här är nominerade

Arkitektur

Ladan – Johan Sundberg Arkitektur
Vårbergstoppen Utsiktsplatser – AndrénFogelström
Wisdome Stockholm – Elding Oscarson Arkitekter

Digitala produkter och tjänster

Grafisk design

Industridesign och produktdesign B2B och B2C

Inredningsarkitektur

Konsthantverk och hantverk

Ljus och belysning

Möbler

Textil

Tjänstedesign

Design for Systemic Transformation (öppet för sökande från hela EU)

Mer om Design S – Swedish Design Awards

Svensk Form började med utmärkelsen redan 1983 då den hette Utmärkt Svensk Form. Sedan 2006 går den under namnet Design S – Swedish Design Awards. Design S är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse och innefattar alla designdiscipliner.

Vinnarna i Design S 2023 utses av en branschbaserad jury med en expertis bestående av av praktisk erfarenhet och professionell praxis. Med utmärkelsen blir pristagarna del av ett unikt urval inom designområdet – samtidigt sprids projekten över hela världen genom tidningen Forms som finns i över 30 länder.

Design S 2023 presenteras tillsammans med Balticgruppen och Design by Umeå. Utmärkelsen genomförs i samarbete med RISE, SVID och Designhögskolan vid Umeå universitet samt med stöd av Tarkett och en rad andra partner och sponsorer.