När: 10 oktober 2024

Var: Skylten, Linköping

Upplev kraften i design – en dag för inspiration och nätverkande!

Den 10 oktober 2024 är det dags för Östergötlands mest inspirerande designevent – East Sweden Design Days! Kom och upplev en inspirerande dag fylld med föreläsningar, workshoppar och utställningar där form och design står i fokus.

Möt inspirerande talare och deltagare som alla brinner för designens möjligheter och dess roll i en hållbar samhällsutveckling. Här får du chansen att nätverka, utbyta idéer och få ny kunskap om lokal och nationell design och innovation.

För vem?

Evenemanget är öppet för designutövare, företag och privatpersoner som vill nätverka, skapa samarbeten och få nya insikter kring form och design.

På programmet

  • Moderator Henrik Johnson – Programledare, producent, konferencier och författare.
  • Föreläsare Mathilda Tham – Professor i design på Linnéuniversitetet och också knuten till Goldsmiths, University of London.
  • Föreläsare Matilda Hunyadi – Formgivare och medverkande i utställningen Des&Do
  • Jonas Olsson – Vd på SVID. Jonas kommer berätta om hur SVID bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom att inspirera företag och organisationer att använda design som förhållningssätt och process i sitt utvecklingsarbete och hur de verkar för att det ska skapas fler cirkulära och hållbara företag i hela Sverige.
  • Utställningen Des&Do – Visar samarbeten nationellt mellan lokala formgivare och tillverkare.

Programmet kommer att uppdateras – håll dig uppdaterad på East Sweden Design Days webbplats.

Anmälan

Eventet är kostnadsfritt, men du behöver anmäla dig i förväg.

Arrangörer

East Sweden Design Days arrangeras av Svensk Form Öst i samarbete med Region Östergötland, Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa, Skylten, Linköpings Universitet, Svensk Form och SVID.

East Sweden Desygn Days - The Art of Design