Vill du bidra till att samhället ännu bättre kan hantera sina komplexa samhällsutmaningar genom bättre beslutsunderlag och förnyade arbetsformer? Då är du kanske personen vi letar efter för att komplettera vårt team.

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign driver Förnyelselabbet som arbetar med hur design kan användas för att stärka samverkan många aktörer emellan och möjliggöra bättre beslutsunderlag och skapa värde för invånare. Förnyelselabbet är ett Arvsfondsfinansierat projekt.

Arbetsuppgifter

Vi vill komplettera teamet i Förnyelselabbet med en designer med erfarenhet av att arbeta med design i ekosystem av tjänster där många olika aktörer behöver samverka utifrån ett system och policyperspektiv.

Hos oss kommer du att ha varierande uppgifter med koppling till vår satsning som finansieras av Allmänna Arvsfonden för nyanlända barn och unga. Där ska vi under våren paketera insikter från våra lokala labb till nationella beslutfattare.

Du kommer även att arbeta med vårt strategiska designarbete med samverkansprogrammet Viable Cities för att stötta städer att bli klimatneutrala till 2030.

Du kommer få vara med och bidra till metodutveckling av hur design kan användas för policyunderlag och för att skapa visualiseringar för bättre systemförståelse.

Vill du bli en av oss?

Om du tycker att det här låter spännande och vill vara med och driva utvecklingen av hur vi skapar möjlighet för systemförnyelse med våra labb så kan vi erbjuda ett stimulerande, omväxlande och roligt arbete i en öppen och transparent miljö. Tar du dessutom med dig arbetsglädje och en portion humor så tror vi att du kommer att trivas hos oss! Du kommer att ha stor möjlighet att själv utforma rollen tillsammans med oss.

SVID vill vara en attraktiv arbetsplats fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vem är du?

  • Du har en designutbildning.
  • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du kan använda gestaltande metodik för att synliggöra abstraktion och sociala strukturer.
  • Du har erfarenhet av att arbeta självständigt men också i team – du har lätt för att samarbeta men kan samtidigt vara självgående.
  • Du är bra på att visualisera/pedagogiskt presentera resultat ifrån labbprocesser och workshoppar som underlag för olika målgrupper, för allt från ungdomar till beslutsfattare i det offentliga.
  • Du har erfarenhet av att facilitera små och stora grupper (till exempel ungdomar och tjänstepersoner) i olika workshopformat.

I övrigt är det meriterande om du också har erfarenhet av att:

  • kommunicera och nå fram till olika målgrupper i både formella rapporter och muntliga presentationer.
  • arbeta med många olika aktörer och hålla i både digitala och analoga workshopformat där aktörer deltar med sina olika perspektiv.

Du trivs i en miljö där kulturen är öppen, lärande och transparent och där framtiden medskapas kontinuerligt.

Anställningsform och ort

Omfattning: 80% till och med den 30 juni med möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Rekryteringen sker skyndsamt så skicka in din ansökan så snart du kan!

SVID finns i lokaler på Skeppsholmen, Svensksundsvägen 13 i Stockholm i samma hus som Svensk Form och granne med Moderna Museet och ArkDes.

Har du frågor?

Vid frågor om tjänsten och villkor i övrigt, kontakta Pia McAleenan, projektledare för Förnyelselabbet, e-post pia.mcaleenan@svid.se

Ansökan

Vi kommer att göra urval löpande, så du är välkommen med din ansökan snarast, men senast den 4 mars 2021. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Skicka din ansökan, ditt cv och löneanspråk med e-post till pia.mcaleenan@svid.se.

Om SVID

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, vill bidra till en hållbar samhällsutveckling ekonomiskt, socialt och miljömässigt genom att inspirera företag och organisationer att använda design som förhållningssätt och process i utvecklingsarbete.

www.svid.se

Om Förnyelselabbet på SVID

Förnyelselabbet drivs av SVID. Labbet skapades 2016 på uppdrag av Socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting för att utforska användardriven innovation och samverkansformer. Under åren 2018-2021 drivs verksamheten vidare av SVID och finansieras huvudsakligen av Arvsfonden för att skapa labbmiljöer som förbättrar vardagen för nyanlända barn och unga. Vi har arbetat med organisationer som UNHCR, Skolverket, Malmö stad, Vaggeryds kommun, Österåkers kommun, Botkyrka kommun, Degerfors kommun och Näringsdepartementet.

www.fornyelselabbet.se

Övrigt

Vi har gjort ett medvetet medieval för rekryteringen och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Publicerad 11 februari 2021

Uppdaterad 12 februari 2021