Vill du bidra till att samhället ännu bättre kan hantera sina komplexa samhällsutmaningar genom bättre beslutsunderlag och förnyade arbetsformer? Då är du kanske personen vi letar efter för att komplettera vårt team.

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign driver Förnyelselabbet som arbetar med hur design kan användas för att stärka samverkan många aktörer emellan och möjliggöra bättre beslutsunderlag och skapa värde för invånare. Förnyelselabbet är ett Arvsfondsfinansierat projekt.

Arbetsuppgifter

Nu när vår kollega Hanna går på föräldraledighet vill vi komplettera teamet i Förnyelselabbet med en designer med erfarenhet av att arbeta i ekosystem av tjänster.

Hos oss kommer du att ha varierande uppgifter. Du kommer att bidra till att vi med design som verktyg bygger labbmiljöer, visuellt skapar systemförståelse och utvecklar metoder och verktyg för systemkartläggningar utifrån kontextuella och relationella utgångspunkter.

Vill du bli en av oss?

Om du tycker att det här låter spännande och vill vara med och driva utvecklingen av hur vi skapar möjlighet för systemförnyelse med våra labb så kan vi erbjuda ett stimulerande, omväxlande och roligt arbete i en öppen och transparent miljö. Tar du dessutom med dig arbetsglädje och en portion humor så tror vi att du kommer att trivas hos oss! Du kommer att ha stor möjlighet att själv utforma rollen tillsammans med oss.

SVID vill vara en attraktiv arbetsplats fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vem är du?

  • Du har en designutbildning
  • Du trivs i en miljö där kulturen är öppen, lärande och transparent och framtiden medskapas kontinuerligt
  • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Du kan använda gestaltande metodik för att synliggöra abstraktion och sociala strukturer
  • Du har erfarenhet av att arbeta självständigt men också i team – du har lätt för att samarbeta men kan samtidigt vara självgående.
  • Du är bra på att visualisera/pedagogiskt presentera resultat från labbprocessen som underlag för beslutsfattare i det offentliga.

I övrigt är det meriterande om du också har erfarenhet av att

  • kommunicera och nå fram till olika målgrupper i både formella rapporter och muntliga presentationer.
  • arbeta med många olika aktörer och hålla i workshoppar är aktörer deltar med sina olika perspektiv

Anställningsform och ort

Omfattning: 100% till och med den 30 juni med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Rekryteringen sker skyndsamt.
SVID finns i lokaler på Skeppsholmen, Svensksundsvägen 13 i Stockholm i samma hus som Svensk Form och granne med Moderna Museet och ArkDes.

Har du frågor?

Om du har frågor om tjänsten och villkor i övrigt, kontakta Pia McAleenan, projektledare för Förnyelselabbet, e-post pia.mcaleenan@svid.se.

Ansökan

Vi kommer att göra urval löpande, så du är välkommen med din ansökan snarast, men senast den 2 december 2020. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Skicka din ansökan, ditt cv och löneanspråk med e-post till  pia.mcaleenan@svid.se

Om SVID

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, vill bidra till en hållbar samhällsutveckling ekonomiskt, socialt och miljömässigt genom att inspirera företag och organisationer att använda design som förhållningssätt och process i utvecklingsarbete.

www.svid.se

Om Förnyelselabbet på SVID

Förnyelselabbet drivs av SVID. Labbet skapades 2016 på uppdrag av Socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting för att utforska användardriven innovation och samverkansformer. Under åren 2018-2021 drivs verksamheten vidare av SVID och finansieras huvudsakligen av Arvsfonden för att skapa labbmiljöer som förbättrar vardagen för nyanlända barn och unga. Vi har arbetat med organisationer som UNHCR, Skolverket, Malmö stad, Vaggeryds kommun, Österåkers kommun, Botkyrka kommun, Degerfors kommun och Näringsdepartementet.

www.fornyelselabbet.se

Övrigt

Vi har gjort ett medvetet medieval för rekryteringen och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Publicerad 10 november 2020

Uppdaterad 12 november 2020