Grön glob med nätverk av människor

Är du SVIDs nya vd?

Vill du arbeta med att stärka näringslivets och den offentliga sektorns kunskap om design och dess roll i att skapa ett hållbart samhälle? Är du en erfaren ledare som vill leda engagerade medarbetare till att nå verksamhetens mål? Då kanske vi har jobbet för dig!

Vi söker dig som:

Har stark ledarskapsförmåga

Vi tror att du har erfarenhet av att utveckla både verksamhet och medarbetare. Du är visionär och har förmåga att omvandla visioner till strategier och mål. Du har god självkännedom och är genuint intresserad av att engagera, stärka och involvera medarbetare. Du är prestigelös och tycker om att arbeta både strategiskt och operativt.

Samverkar

Du har ett brett nätverk inom det svenska innovationssystemet och är van vid att samverka med andra – med såväl näringsliv, offentlig sektor och akademi som med andra designorganisationer. För att lyckas tror vi att du har en god förmåga att kommunicera och att etablera samarbeten med olika målgrupper.

Tycker om att kommunicera

Du är kommunikativ i både tal och skrift och tycker om att tala med och inför andra i både stora som små grupper.

Förstår värdet av design

Du ska förstå värdet av vad design kan göra i utvecklingsprocesser och innovationsarbete, och vilka effekter det kan leda till. Du har en förståelse för det vidgade designbegreppet som inbegriper allt från produkter och tjänster till system och policy. Du har ett starkt engagemang för hållbarhet och ser kopplingen till design.

Har erfarenhet av ekonomi och finansiering

Du förstår hur offentlig finansiering fungerar. Ett plus är om du har erfarenhet av att arbeta med finansiering med offentliga medel från till exempel Tillväxtverket, Vinnova och EU.

Din roll

Som vd har du ansvar för ekonomi, långsiktig finansiering och medarbetare. Din roll är strategisk men innebär också att leda det löpande arbetet i verksamheten.

Sista ansökningsdag: 23 augusti 2019

Om det här lockar dig och du passar in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!
Skicka din ansökan med e-post till caroline.lunden-welden@svid.se

Anställningsform och ort

Tillsvidareanställning, tillträde snarast.
Heltid. Vi har 35 timmars arbetsvecka.

SVID finns i samma hus som, och samarbetar med, Svensk Form på Svensksundsvägen 13, Skeppsholmen i Stockholm.

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Alex Liebert, styrelseordförande, e-post alex.liebert@svid.se
eller Caroline Lundén-Welden, kommunikationsansvarig, e-post caroline.lunden-welden@svid.se

Om SVID

SVID arbetar för en hållbar samhällsutveckling miljömässigt, socialt och ekonomiskt genom att inspirera företag och organisationer att använda design som verktyg och förhållningssätt i allt innovations- och utvecklingsarbete.

SVID har arbetat med användardriven innovation i snart 30 år och arbetar aktivt över hela landet där vi bedriver rådgivning, utbildning och coachning för att få fler aktörer att implementera design i sina verksamheter.

SVID har en unik position som nationell och oberoende stiftelse som arbetar i gränslandet mellan företag, offentlig verksamhet och forskning där vi kopplar ihop aktörer, sprider kunskap och stärker möjligheterna till utveckling. Privata företag och offentlig sektor behöver stärka sin innovativa förmåga. Genom vårt arbete ökar vi kunskapen om designmetodik på ett strategiskt och rationellt sätt vilket gynnar tillväxten i hela landet - nationellt, regionalt och lokalt.

Annonsens publiceringsdatum

Annonsen publicerades den 28 juni 2019.

Dela sida

Kontakt

Har du frågor om tjänsten? Kontakta någon av oss!

Alex Liebert
Styrelseordförande 
alex.liebert@svid.se

Caroline Lundén-Welden
Kommunikationsansvarig
caroline.lunden-welden@svid.se

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40