Projektledare

Små och medelstora företag behöver stärka sin innovativa förmåga. Är du projektledaren som kan hjälpa dem?

Vi behöver dig som i bred samverkan med andra parter kan bygga upp ett innovationsstöd riktat till små och medelstora företag.

Vi vet att designprocessen är ett effektivt verktyg för att skapa attraktiva erbjudanden genom kunddriven innovation - men för att använda metodiken krävs kunskap. Vi avser därför att skapa en nationellt skalbar innovationsplattform för metodstöd till företagen. Ett stöd som gör det möjligt även för små företag att ta de första stegen i ett förnyelsearbete som bygger på insikter kring kundernas verkliga behov.

Bakgrund

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign har arbetat med att sprida kunskap om design i snart 30 år.

SVID kommer nu att öka stödet till små och medelstora företag. Vi kommer bland annat att bedriva rådgivning, utbildning och coachning direkt till företagen. Vi kommer också att samarbeta med olika branschorganisationer för att få nationell spridning och växla upp våra insatser maximalt.

Vi har de senaste två åren byggt upp ett skalbart innovationsstöd (www.innovationsguiden.se) riktat till offentlig sektor på uppdrag av medlemsorganisationen SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Nu avser vi att använda alla våra tidigare erfarenheter, och den kunskap om skalbarhet som byggts upp inom ramen för Innovationsguiden, för att anpassa och konkretisera ett lika effektivt stöd för små och medelstora företag.

Din profil

Vi söker dig som gärna arbetar med andra människor och organisationer. Du söker utmaningar och ser möjligheter i det du tar dig för. Du är social, organiserad och van att fatta snabba beslut.

Du har också en bred profil med gedigen erfarenhet och bekräftat goda resultat i delar av följande områden:

  • Verksamhets-, produkt- eller tjänsteutveckling
  • Samordnande av företagsstödjande utvecklingsinitiativ och att söka medel för dessa
  • Designprocessen och/eller projektledning i större projekt i privat sektor
  • Pedagogisk verksamhet – till exempel genom att ha utformat kurser eller utbildningar
  • Kunskap om och nära samarbete med myndigheter och departement

Vi tror att du kan ha en utbildning inom projektledning, beteendevetenskap, pedagogik, design – eller något närliggande.

Anställningsform och ort

Projektanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde snarast.

Heltid med arbetstid måndag-fredag kl. 9-17.

SVID finns på Söder Mälarstrand 29, 3 tr i Stockholm.

Sista ansökningsdag

Vi kommer att rekrytera löpande under våren så du är välkommen med din ansökan snarast.

Ansökan

Skicka din ansökan med e-post till hjordis.nilsson@svid.se

Om SVID

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, arbetar för att design ska användas i allt innovations- och förändringsarbete. Med design skapar vi konkurrenskraft och innovation utifrån användaren. Vi arbetar med att sprida kunskap om designmetodiken i såväl privat näringsliv som offentlig sektor och arbetar aktivt över hela landet för att få fler aktörer att implementera design i sina verksamheter. www.svid.se

Annonsens publiceringsdatum

Annonsen publicerades den 16 maj 2017.

Dela sida

Kontakt

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta gärna mig!

Hjördis Nilsson Gråberg

Hjördis Nilsson Gråberg

Ekonomi- och personalchef
Tel. 08-406 84 41
hjordis.nilsson@svid.se

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Besök: Söder Mälarstrand 29, 3 tr | Post: Söder Mälarstrand 57, 118 25 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Besök: Söder Mälarstrand 29, 3 tr | Post: Söder Mälarstrand 57, 118 25 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40