Nominera senast 31/1

Vinnare 2018

Stora Designpriset 2018 gick till Kalk, en elektrisk offroadmotorcykel, av företaget Cake.
Var med och påverka vem som får priset 2019!

Previous Next

Sista dag att nominera till Stora Designpriset

Vilka produkter eller tjänster visar bäst på designens betydelse för konkurrenskraft och lönsamhet? Välkommen att nominera till Stora Designpriset 2019.

Vinnaren koras på entreprenörseventet Serendipity Challenge Stockholm Summit den 24 april 2019. Detta inför en publik av startups, entreprenörer, investerare och designbranschen.

Nominera senast 31/1

Här nominerar du ett företag och dess leverantör till Stora Designpriset 2019 

Uppmärksammar affärsframgångar 

Stora Designpriset uppmärksammar affärsframgångar med ett integrerat och konsekvent designarbete. Priset tilldelas svenska företag och deras designleverantörer. Det delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med SVID och Svensk Form. Syftet med priset är att lyfta fram industridesignens viktiga roll för produktutveckling och lönsamhet.

I övrigt bedöms övergripande designstrategi och innovativ höjd, liksom nyhetsvärde, produktionsanpassning, användarnytta, ergonomi och miljökrav.

Delas ut till svenskt företag och designleverantör

Priset tilldelas ett svenskt företag och dess designleverantör. Designleverantören kan vara intern eller extern samarbetspartner. Stora Designprisets jury utser utifrån alla inkomna nomineringar fem finalister och väljer sedan en vinnare av dessa fem, Offentliggörandet av finalister samt korandet av slutgiltig vinnare sker på ett separat publikt event.

Prissumman 250 000 kronor går till designleverantören. Har designarbetet skett internt hos det svenska företaget går pengarna till den juridiska personen. Hälften av pengarna disponeras fritt och den andra delen ska doneras till forskningsprojekt inom designområdet.

Företaget och designleverantören har rätt att i sin marknadskommunikation berätta om utmärkelsen och använda Stora Designprisets logotyp. Den vinnande produkten, varan eller tjänsten kan också marknadsföras som vinnare av Stora Designpriset.

Dessutom har pristagarna och finalisterna rätt att delta med det vinnande och finaldeltagande bidraget i publikationer och evenemang som arrangeras av Teknikföretagen, SVID och Svensk Form. Förutom vinnaren så erhåller övriga fyra designleverantörfinalister 25.000 SEK för sin finalplats.

Läs mer på Stora Designprisets webbplats 

Dela sida

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40