Workshop - Välkommen att delta i Sammanhacket

Workshop: Sammanhacket, Stockholm

Det krävs kraft och goda idéer för att ensamkommande barn och unga som flytt till Sverige ska få chansen till ett bra liv här. Nu får du chansen att vara med på en innovationsresa och ta idéer till fungerande lösningar som kan göra verklig skillnad.

Under dagen blir det tillfälle att lyssna till närings- och innovationsminister Mikael Damberg och till ensamkommande barn och unga som berättar om utmaningar och erfarenheter. Men framför allt blir det ett tillfälle att bli en del av det innovativa arbete som banbrytande aktörer inom olika sektorer står för och sektorsövergripande samarbeten. 

Du kommer att ingå i ett expertteam runt en idé, med uppdraget att ta den mot en fungerande lösning, eller i en panel av experter som kan ge feedback och stöttning. 

Missa inte ett tillfälle för olika sektorer att hjälpas åt att ta samhällsansvar, att se till att ord blir till handling och att ställa om system och verksamheter för nya utmaningar. Vi samlar experter som dagligen arbetar med ensamkommande, från kommuner och landsting, innovatörer, affärsstrateger, utvecklare, sociala entreprenörer, företag, ideella organisationer och ensamkommande barn och unga, för att se till att goda idéer kan testas i verkligheten och identifiera aktörer som kan ta dem vidare. 

Tre starka idéer kommer att väljas ut för att få ett särskilt stöd från Reach for Change och Förnyelselabbet. En av idéerna kommer att få ytterligare stöd för att genomföras och spridas 2018.

När?

Torsdagen den 31 augusti kl. 10-17

Var?

Citykonferensen Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm

Anmälan

Anmäl dig senast den 23 augusti till osa@reachforchange.org

Arrangörer

Reach for Change i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Förnyelselabbet, Svenska PostkodStiftelsen och Socialdepartementet.

Dela sida

Kontakt

Har du frågor om Förnyelselabbet? Kontakta gärna mig!

Pia McAleenan. Foto: Caroline Lundén-Welden.

Pia McAleenan, projektledare, Förnyelselabbet

pia.mcaleenan@svid.se

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40