Hållbarhetsguiden

Ny hållbarhetsguide ger kunskap och inspiration för att arbeta hållbart

Nu finns nya Hållbarhetsguiden, en webbplats där företag, designer och utbildningssektorn kan hämta inspiration och verktyg för att arbeta hållbart. Hallbarhetsguiden.se hjälper den som vill lära sig mer om ekodesign och få verktyg för att minska sin klimatpåverkan.

Vad innebär det att arbeta cirkulärt istället för linjärt? Och hur kan designer förlänga produkters livslängd genom ett livscykeltänk? Det och mycket mer får du svar på om du går in på hallbarhetsguiden.se. Där finns affärsmodeller för cirkulär ekonomi, principer för ekodesign och exempel från företag som kommit långt i sitt cirkulära arbete.

- Sajten är en kunskapskälla och en plats för inspiration för de som ännu inte har tagit sitt första steg i processen, men även som en djupgående resurs för den som har kommit längre, säger Anna Velander Gisslén, projektledare och kommunikationsansvarig för projektet EcoDesign Circle på SVID.

På Hållbarhetsguiden finns nedladdningsbart material, verktyg och stöd. Det ska bidra till en omställning som även skapar en mer lönsam verksamhet genom ökad konkurrenskraft, effektivare produktionskedja och förbättrade kundrelationer.

- Suget efter mer kunskap och stöd är stort. Vi ser ett behov av mer information om ekodesign bland både företagare och designföretag. Därför är det roligt att kunna erbjuda den här guiden som en del i vårt utbud, säger Kristina Frisk, vd på SVID.

Finns på både svenska och engelska

Webbplatsen lanserades på engelska i somras och nu kommer en svensk uppföljning. Guiden är utvecklad av SVID efter behov som identifierats vid en undersökning bland små och medelstora företag, designorganisationer och universitet.

Den svenska guiden finns på http://hallbarhetsguiden.se.

Den engelska guiden finns på https://hallbarhetsguiden.eu

Dela sida

Kontakt

Vill du veta mer om Hållbarhetsguiden? Kontakta gärna mig!

Anna Velander Gisslén

Anna Velander Gisslén
Projektledare och kommunikationsansvarig EcoDesign Circle 

Tel. 08-406 84 46

anna.velander-gisslen@svid.se

Finansiärer

Hållbarhetsguiden har tagits fram inom projektet EcoDesign Circle.

EcoDesign Circle finansieras av Interreg Baltic Sea Region och European Regional Development Fund.

EcoDesign Circle, Interreg Baltic Sea Region European Regional Development Fund

Mer om EcoDesign Circle

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40