Ny vd för SVID

Jonas Olsson tillträder som vd för SVID den 1 februari 2020.

Previous Next

Jonas Olsson blir ny vd för SVID

Jonas Olsson har utsetts till ny vd för SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Jonas är idag sakkunnig och expert på ArkDes, Statens centrum för arkitektur och design, och kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 februari 2020.

Jonas har lång erfarenhet av att leda, utveckla och driva verksamheter och även av analys, innovations- och utvecklingsarbete med utgångspunkt i designområdet.

- Det känns fantastiskt att få vara med i utvecklingen av SVID framöver och jag kan inte tänka mig ett mer spännande uppdrag! Nu får jag vara med och bidra till designens breda genomslag i näringslivet och samhällsutvecklingen och till att företag och offentliga verksamheter blir mer ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara. Det är till stor del en designfråga – och det är det jag brinner för, säger Jonas Olsson.

Under sin tid på ArkDes har Jonas bland annat utvecklat projektsamarbete med nordiska myndigheter inom design- och arkitekturområdet, med syftet att synliggöra nordiska hållbarhetslösningar. Tidigare har han arbetat som projektchef på Creative Business Region Stockholm, haft uppdrag för Form/Design Center och varit rådssekreterare och sakkunnig i designfrågor på Rådet för arkitektur, form och design vid Kulturdepartementet med mera.

- Med sitt unika engagemang för både människor och design är Jonas rätt ledare för att utveckla SVID samt bredda, fördjupa och förankra design som förhållningssätt för problemlösning i hela samhället, säger Alex Liebert, styrelseordförande, SVID.

Jonas Olsson kommer att börja som vd på SVID den 1 februari 2020 och efterträder Kristina Frisk som slutade som vd på SVID den 1 oktober 2019 för att gå vidare till nya utmaningar. SVIDs styrelseordförande Alex Liebert är t.f. vd fram till dess att Jonas tillträder sin tjänst.

Dela sida

Kontakt

Alex Liebert, styrelseordförande och t.f. vd, SVID

Alex Liebert
Styrelseordförande och t.f. vd 

Tel. 070-607 46 55

alex.liebert@svid.se

 

Jonas Olsson
Tillträdande vd

Tel. 070-867 12 15

jonas.olsson@europe.com

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40