Foto på pojke som lär sig cykla tillsammans med pappa. På fotot en vit illustration av energiflöde.

Seminarium om programmet Design för energieffektiv vardag

Alla gör vi dagligen val som påverkar energianvändningen och miljön. Kan du eller ditt företag hjälpa människor att leva mer hållbart och använda energin mer effektivt? 

Alla gör vi dagligen val som påverkar energianvändningen och miljön. Kan du eller ditt företag hjälpa människor att leva mer hållbart och använda energin mer effektivt? Välkommen till ett seminarium om forskning- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag, där företag, innovatörer och forskare kan söka pengar för att utveckla morgondagens energismarta produkter och tjänster.

Välkommen till ett seminarium om forskning- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag, där företag, innovatörer och forskare kan söka pengar för att utveckla morgondagens energismarta produkter och tjänster.

Vad handlar programmet om, vad kan vi söka anslag för och hur skriver vi en bra ansökan? Det är frågor du kommer att få svar på under det här seminariet. Du kommer även att få lyssna till intressanta gästföreläsare inom energi, design, beteende och kommersialisering.

Programmet drivs av Energimyndigheten och koordineras av SVID. Totalt utlyses 60 miljoner kronor under fyra år. Utlysning nr 2, 2018, är öppen för ansökningar till och med den 16 januari 2018. 

När?

Torsdag 15 november, kl 13:00 - 15:00

Var? 

Sjösidan Östra, Münchenbryggeriet Event & Konferens

Anmälan stängd

Läs mer om utlysning 2, 2018

Webbsändning

Ingen anmälan krävs. Se webbsändning här 

 

Program seminarium 

Introduktion till programmet och utlysningen

Mehmet Bulut är handläggare på Energimyndigheten och projektledare för Design för energieffektiv vardag. Mehmet kommer att berätta mer om programmet och specifikt om utlysning nummer 2, 2018.

Foto på Mehmet Bulut.

 

Energiutmaningen - innovationstrender och drivkrafter till förändring

Per Lundqvist är professor i energiteknik på KTH. Per kommer att ge oss inblick i de trender som finns inom energi-innovation och drivkrafter till förändring.

Foto på Per Lundqvist.

Design och beteende

Hur kan design som verktyg kan uppmuntra till reflektion av vår relation till energi? Det kommer Stina Wessman, Experience Designer på Interactive Institute's Energy Design i Eskilstuna, att ge svar på.

Foto på Stina Wessman.

Hur fungerar designprocessen?

Katarina Walter, är vd på tjänstedesignbyrån Antrop, och blev utsedd till årets Vd 2017. Hon kommer att ge inblick i hur designprocessen fungerar och vinsterna av att arbeta med den.

Foto på Katarina Walter.

Vägen från startup till växande företag och kommersialisering

Michael Arnör är vd på bolaget Sellpy som gör det enkelt att sälja saker och kläder som inte längre används. Michael kommer att berätta mer om deras väg från startup till växande företag, och hur de har jobbat med kommersialisering.

Foto på Michael Arnör.

Hur skriver man en bra ansökan?

Den får vi svar på av Jörgen Sjödin, teknologie doktor i energisystem och handläggare på Energimyndighetens avdelning för energieffektivisering. Jörgen kommer även att berätta om vilka stödnivåer som finns, och hur man ansöker via Energimyndighetens E-kanal.

Foto på Jörgen Sjödin.

 

Under seminariet kommer det även finnas tid för frågor och nätverkande, med möjlighet att träffa en samverkanspartner.

Dela sida

Kontakt

Fredrik Forsman

Fredrik Forsman
Projektledare 

Tel. 08-406 84 46

fredrik.forsman@svid.se

Sofia Beckman

Sofia Beckman
Kommunikatör 

Tel. 08-406 84 47

sofia.beckman@svid.se

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40