Varför hållbarhet?

Det är en av frågorna du får svar på i Sustainability Guide!

Infografik

På sustainabilityguide.eu hittar du infografik som till exempel Ecodesign lifecycle wheel.

Previous Next

Ny Sustainability Guide ger kunskap och inspiration för cirkulärt arbete

Nu presenterar SVID en ny internationell hållbarhetsguide där företag, designer och högre utbildning kan hämta inspiration och verktyg för att arbeta hållbart. Sustainabilityguide.eu ska hjälpa den som vill lära sig mer om ekodesign och som vill ställa om till en cirkulär affärsverksamhet.

Ett cirkulärt arbete bidrar till en mer lönsam verksamhet genom ökad konkurrenskraft, lägre produktionskostnader och förbättrade kundrelationer. Den nya webbplatsen samlar affärsmodeller för cirkulär ekonomi, principer för ekodesign och case med företag som kommit långt i sitt cirkulära arbete. Här finns till exempel svar på vad det innebär att arbeta cirkulärt istället för linjärt och hur designer kan förlänga produkters livslängd genom ett livscykeltänk.

– Sajten ska fungera som en språngbräda och kunskapskälla för de som ännu inte har tagit sitt första steg i processen, men även som en djupgående resurs för den som har kommit längre, säger Anna Velander Gisslén, projektledare och kommunikationsansvarig för projektet EcoDesign Circle på SVID.

Stor efterfrågan på engelsk version 

Till grund för den nya webbplatsen ligger en undersökning som gick ut till små och medelstora företag, designorganisationer och universitet. Genom undersökningen har SVID identifierat marknadens kunskapsbehov kring hållbart och cirkulärt arbete.

– Den tidigare svenska Hållbarhetsguiden har varit ett uppskattat stöd men det har funnits en stor efterfrågan på en engelsk version. Med nytt innehåll på engelska kan vi tillgodose ett behov för fler i Sverige och även utomlands, säger Kristina Frisk, vd, SVID.

Sustainability Guide släpps samtidigt i flera länder i Östersjöregionen som en del av projektet EcoDesign Circle. Under året kommer guiden att översättas till både svenska och andra språk i regionen.

Här hittar du Sustainability Guide

Besök Sustainability Guide på www.sustainabilityguide.eu

Mer om ekodesign

En mycket stor del av en produkts eller tjänsts miljöpåverkan bestäms redan i designstadiet. Ekodesign tar hänsyn till hela livscykeln – från utvinning av råmaterial till produktion, distribution och användning – hela vägen till återvinning, reparation och avfall. Det kan till exempel handla om produkter som från början designas och produceras för att återbrukas och återvinnas på ett effektivt sätt, eller en tjänst som bidrar till att minimera nyproduktion.

Mer om EcoDesign Circle

Läs mer om projektet EcoDesign Circle

Dela sida

Kontakt

Vill du veta mer om Sustainability Guide, Hållbarhetsguiden och EcoDesign Circle? Kontakta gärna mig!

Anna Velander Gisslén

Anna Velander Gisslén
Projektledare och kommunikationsansvarig EcoDesign Circle 

Tel. 08-406 84 46

anna.velander-gisslen@svid.se

Finansiärer

Sustainability Guide har tagits fram inom projektet EcoDesign Circle.

EcoDesign Circle finansieras av Interreg Baltic Sea Region och European Regional Development Fund.

EcoDesign Circle, Interreg Baltic Sea Region European Regional Development Fund

Mer om EcoDesign Circle

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40