Finalist: Coala Heart Monitor - Coala Life / Reload

Fyra av tio kommer att dö av en hjärtsjukdom och många lever med hjärtfel utan att veta om det. Det vill Coala Heart Monitor ändra på – med en minuts analys.

Finalist: Kalk - Cake

Cake utmanar motorcykelkulturen med den lätta, ljudlösa och miljövänliga offroadmotorcykeln Kalk. Designsäker och elektrisk.

Finalist: Husqvarna Automower 450X - Husqvarna

Nyklippt gräsmatta hela sommaren – utan att lyfta ett finger. Avancerade robotgräsklipparen Husqvarna Automower 450X styrs via telefonen.

Finalist: iZettle Reader - iZettle / Above

iZettle Reader är en enklare, batterisnålare och pålitligare kortläsare än sin föregångare. Med en design som är både unik och varumärkesbyggande.

Finalist: Sweep och Scoot - Fagerhult / PettersonRudberg

Utifrån forskning på det optimala arbetsljuset har Fagerhult utvecklat Sweep och Scoot. Kompromisslös ljuskomfort för ett aktivitetsbaserat kontor.

Previous Next

Årets fem finalister i Stora Designpriset

Coala Heart Monitor, Kalk, Husqvarna Automower 450X, iZettle Reader och Sweep and Scout är finalister i Stora Designpriset 2018.

Vem som blir årets vinnare avslöjas under TeknikföreDagen den 3 maj.

Finalisterna

Coala Heart Monitor

Företag: Coala Life
Design: Reload

Trådlös självscreening och analys på minuten gör det möjligt att slippa vårdköer och förutse hjärtsjukdomar. Coala Heart Monitor är ett led i kampen mot världens vanligaste dödsorsak – en medicinsk innovation framtagen med användarvänlighet i fokus.

Läs artikel om Coala Heart Monitor

Kalk

Företag: Cake
Design: Cake

Lätt, ljudlös och miljövänlig – med en trendsättande och oväntad design utmanar den elektriska offroadmotorcykeln Kalk den traditionella motorcykelkulturen. Endast 65 kilo tung, driven av en elektrisk drivlina och med däck som sliter mindre på marken skapar den en helt ny äventyrskategori.

Läs artikel om Kalk

Husqvarna Automower 450X

Företag: Husqvarna
Design: Husqvarna

En helhetsupplevelse med smarta lösningar som GPS-system, ultraljudssensorer och styrning via app gör Husqvarna Automower 450X till marknadens ledande gräsklipparrobot. Den klarar både hinder och tuff terräng och nya detaljer som strålkastare och utbytbart skal ger den en egen personlighet.

Läs artikel om Husqvarna Automower 450X

iZettle Reader

Företag: iZettle
Design: Above

Snabb, batterisnål och säker – den trådlösa kortläsaren iZettle Reader gör småföretagarlivet enklare. Lika mycket som den möter användarens behov talar den ett rent och enkelt formspråk som stärker bilden av varumärket bakom produkten.

Läs artikel om iZettle Reader

Sweep och Scoot

Producerande företag: Fagerhult
Design: PetterssonRudberg

Baserade på forskning om det ultimata arbetsljuset svarar armaturerna Sweep och Scoot på det skärmtäta aktivitetsbaserade kontorets behov av kompromisslös ljuskomfort. Tekniskt avancerade och med genomtänkt design som med sitt enkla och tidlösa kvalitetsuttryck levererar högt designvärde till miljöer.

Läs artikel om Sweep och Scoot

Rösta på Publikens favorit

Nu har du chans att rösta på den finalist du tycker ska vinna priset Publikens favorit!
Endast en av finalisterna kan få din röst, så välj med omsorg.

Här röstar du på din favorit

Vinnaren presenteras på TeknikföreDagen

Den slutliga vinnaren och Publikens favorit presenteras under TeknikföreDagen den 3 maj 2018 på Hilton Slussen i Stockholm.

Läs mer om TeknikföreDagen och anmäl dig här

Om Stora Designpriset

Stora Designpriset uppmärksammar affärsframgångar med ett integrerat och konsekvent designarbete.

Priset tilldelas svenska företag och deras designleverantörer och delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med SVID och Svensk Form. Syftet med priset är att lyfta fram industridesignens viktiga roll för produktutveckling och lönsamhet. Prissumman är 250 000 kronor.

Läs mer om Stora Designpriset

Dela sida

Om Stora Designpriset

Stora Designprisets logotyp. Till Stora Designprisets webbplats. Öppnas i nytt fönster.

Stora Designpriset uppmärksammar affärsframgångar med ett integrerat och konsekvent designarbete.

Priset tilldelas svenska företag och deras designleverantörer och delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med SVID och Svensk Form.

Syftet med priset är att lyfta fram industridesignens viktiga roll för produktutveckling och lönsamhet. Prissumman är 250 000 kronor.

Till Stora Designprisets webbplats

Till Stora Designpriset på Facebook

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40