• 5/12 2013 Studiebesök på Atlas Copco

  Hur arbetar Atlas Copco med design? Den 5 december 2013 arrangerade Intressentföreningen ett studiebesök på Atlas Copco Industrial Design Competence Center i Örebro och deltagarna fick både höra hur ur centret stödjer produktutvecklingsprocesser och besöka produktionen på plats!

  Atlas Copcos Industrial Design Competence Center i Örebro stödjer AtlasCopco-koncernen globalt med att skapa kundvärde, användarupplevelse och varumärkeserkännande. Centret tillhandahåller First in Mind—First in Choice ®industridesign, interaktionsdesign and visualisering och växte inom nio år från en anställd till dagens mångfaldiga innovationsnav med mer än 30 dedikerade designer.

  Alex Liebert, Director Atlas Copco Industrial Design Competence Center, berättade om företagets utveckling de senaste åren och om hur design är en del av att driva den utvecklingen framåt. Flera designer på avdelningen berättade om hur de använder ny teknik och nya metoder för att stärka både sin egen kompetens men också bidra till framsteg för organisationen. Studiebesöket avslutades med ett besök i produktionen där deltagarna på plats fick se och uppleva hur design och tillverkning tillsammans skapar kundnära produkter.

  Tack Alex Liebert och hela designavdelningen för ett mycket bra studiebesök!

  SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

  Dela

  Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

   

  SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40