• Program för designkryssningen

  Helsingfors är utsedd till World Design Capital 2012, världens designhuvudstad, och mängder av aktiviteter äger rum under året. Följ med oss dit och upplev världsdesignåret på nära håll!

  SVID, Svensk Form och Arkitekturmuseet anordnar en kryssning till Helsingfors den 11-13 juni 2012 – en resa fylld med seminarier, aktiviteter och underhållning. Missa inte chansen att nätverka och inspireras! Alla medlemmar i Intressentföreningen för SVID får rabatt på resan och betalar endast från 2 200 kr! Dessutom arrangerar vi ett VIP-program för medlemmar med bland annat studiebesök på Fiskars i Helsingfors.

  Mer information om kryssningen och hur du bokar biljetter hittar du på http://designkryssning.wordpress.com/

  Program för Intressentföreningens medlemmar

  Måndag 11 juni

  14.00-16.15 Seminarium ombord på M/S Mariella

  Seminarium med tema Den attraktiva staden! Vad får oss att välja platsen vi vill bo på, maten vi vill äta, hur och vart vi vill resa, företaget vi vill arbeta hos? Vilken roll spelar arkitektur och design i att utveckla samhället? Med oss i panelen finns bland andra Marco Steinberg (direktör i strategisk design på finska Sitra), Sarah Bragée (konsult inom stadsutveckling), Ia Hjärre från Dive Architects, Anne Årneby (varumärkesstrateg) samt Johan Ronnestam (kreatör, entreprenör och inspiratör).

  Moderator för samtalet kommer att vara journalisten Lena From.

  16.30 Mingel med medlemmar i Intressentföreningen

   

  16.45 M/S Mariella avgår från Stockholm

   

  17.30 Välkomstdrink och mingel

  Lena Rahoult (chef Arkitekturmuseet), Ewa Kumlin (vd Svensk Form), och Robin Edman (vd SVID) hälsar oss välkomna till designkryssningen! Bland gästerna ombord finns World Design Capital direktören Pekka Timonen som kommer att berätta vart vi är på väg! Dessutom kommer Arja Saijonmaa att ge oss lite tips för hur vi skall bete oss i Helsingfors.

  20.00 Middag

  En läcker 3-rätters har komponerats åt oss!

  22.30 Pecha Kucha och underhållning

  Vi fortsätter i nattklubben med den snabba presentationsformen Pecha Kucha. Varje talare visar 20 st bilder och talar i 20 sek till varje bild! Bland talarna finns formgivarna Anna von Schewen, Vesa Honkonen och Jonas Wagell. De delar med sig av spännande projekt som de har på gång med finska uppdragsgivare!

  Arja Saijonmaa sätter stämningen med tangolåtar framförda tillsammans med finska musiker!

  Tisdag 12 juni

  7.00-9.00 Frukost

   

  10.00 M/S Mariella anländer till Helsingfors

   

  11.00 Intressentföreningen för SVID besöker Fiskars Group

  Vi får träffa Thomas Enckell, direktör, Garden, EMEA, som berättar om Fiskars Group och hur man arbetar med design som strategiskt verktyg.

  13.00 Buss till nyinvigda Paviljongen i centrala Helsingfors (för de som besökt Fiskars Group)

  Härifrån ges man möjlighet att på egen hand välja att besöka någon av många närliggande sevärdheter innan fartyget avgår.

  11.00 Rundtur i Helsingfors (program för övriga deltagare i designkryssningen)

  I samarbete med World Design Capital arrangeras en busstur som presenterar ett antal nya byggnader och projekt som är aktuella för året. Bussturen åker genom nya bostadsområden och gamla hamnar i förvandling. Med ombord finns kunniga helsingforsbor som guidar och berättar! Läs mer om det här programmet på http://designkryssning.wordpress.com/program/

  Programmet avslutas vid nyinvigda Paviljongen i centrala Helsingfors. Härifrån ges man möjlighet att på egen hand välja att besöka någon av många närliggande sevärdheter innan fartyget avgår.

  16.00-17.00 Föreläsning ombord på M/S Mariella

  Arkitekten Vertti Kivi föreläser om Framtidens Kryssningsfartyg.

  17.30 M/S Mariella avgår från Helsingfors

  17.30-19.30 Middagsbuffé

  Buffé står uppdukat för oss!

  20.00 Pecha Kucha och underhållning

  Pecha Kucha i nattklubben med bl.a. formgivaren Ilkka Suppanen som anlitas flitigt av såväl svenska som finska uppdragsgivare, samt den makalöse matkreatören Antto Melasniemi från Hel Yes! Arja Saijonmaa underhåller tillsammans med Wille Crafoord och Staffan Hellstrand!

  Onsdag 13 juni

  7.00-9.00 Frukost

  10.00 M/S Mariella ankommer till Stockholm

  Vi välkomnas av Arkitekturmuseet att ta del av sommarutställningen Bucky Dome samt till ett avslutande lunchmingel i museiträdgården på Skeppsholmen!

  Dela sida

  SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

  Dela

  Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

   

  SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40