Märkning/utformning av sjukhusmadrasser

Uppdraget för Järven Health Care gick ut på att med hjälp av design och kommunikation lyfta företagets lentexmadrasser.

- Stilrent. Fräscht, det har vi inte tänkt på innan. Jag har varit blind i 34 år, säger uppdragsgivaren Järven Health Care AB om resultatet.

Järven Health Care AB utvecklar och producerar produkter till sjukvården. Järven grundades i Örnsköldsvik på sjuttiotalet och är idag en av Skandinaviens största tillverkare av hygienmadrasser. Deras ambition är att erbjuda högsta möjliga liggkomfort för patienter genom hela vårdkedjan, och samtidigt ge bästa möjliga hygien, kvalitet och säkerhet.

Uppdrag

Uppdraget för Järven Health Care gick ut på att med hjälp av design och kommunikation lyfta företagets lentexmadrasser, vilket innefattar de madrasser i sortimentet som är laminerade med en speciell yta av lentex. Studenternas utmaning var att plocka fram och visualisera värden och positiva egenskaper för att förmedla produktens höga kvalitet.

Lösning

Då större delen av madrassens goda egenskaper sitter i det skrynkliga ytskiktet har detta lyfts eftersom skrynkligheten särskiljer madrassen från konkurrerande produkter. Det skrynkliga ytskiktet blir då en igenkänningsfaktor som gör att Järvens madrasser sticker ut på marknaden.

Ett nytt mönster har togs fram genom att trycka madrassens ytskikt med vattenfärg. Detta mönster tillsammans med de nya färger som arbetats fram ska användas på de nya etiketterna samt övrigt produktmaterial. För att lyfta skrynklorna ytterligare gjorde arbetsgruppen en reklamkampanj som ska väcka nyfikenhet och uppmärksamhet kring Järvens madrasser.

Dela sida

Sagt om projektet

"Stilrent. Fräscht, det har vi inte tänkt på innan. Jag har varit blind i 34 år."

Järven Health Care AB

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40