Thermotic

I slutet av 80-talet startades Piteåbaserade företaget Thermotic - ett materialkoncept med flytegenskaper. Idag har materialet utvecklats till att utöver det både värma och andas och företaget har utifrån dessa premisser utvecklat en mindre klädkollektion som riktar sig mot “människor som befinner sig på och invid sjön”. 

Produkterna från Thermotic grundar sig i ett högt kvalitets-, miljö- och funktionstänk med inriktning på säkerhet. Produkten “Float Underwear” består av bland annat en flytinnertröja, flytinnerväst,flytinnerbyxa och flytoverall i unisexmodell. Thermotic har för avsikt att byta namn på “Float Underwear”samt att börja marknadsföra västen även som ett ytterplagg.Det finns också planer på att lägga till fler färger tillkollektionen, samt att förbättra passformen på exempelvisbyxan.


Sommardesignkontorets uppdrag fokuserar på att utveckla flytinnervästen som är en del av Thermotics produktlinje “FloatUnderwear”. Detta genom profilering och vidareutveckling av färg, form och detaljer. Analyser av marknadsföringen med tillhörande rekommendationer kommer även att utföras. Det primära fokuset ligger dock på den fysiska produkten (västen).

 

Arbetsprocessen

Efter ett inledande möte med Thermotic i Piteå, gav uppdragsgivarna förslag på tänkta förbättringar. En projektbeskrivning formulerades som godkändes avuppdragsgivarna.Efter en studie av Thermotics produktsortiment analyserades styrkor och svagheter med både plagg, hemsida/produktblad och strategi. Moodboards skapades för att få fram en känsla av vad målgrupperna representerar och vilka generella material, detaljer och färger som återfinns på marknaderna. En mindre marknadsanalys gjordes för att se hur liknande funktionsmaterial som exempelvis GORE-TEX och Windstopper säljer in sig hos olika företag inom exempelvis segling och workwear, samt hur dessa företag sedan visualiserar sina produkter i marknadsföringssyfte.

Dela sida

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40