Dela sida

Glasriket 2013

Tema: Destination och uppdrag att bland annat utveckla en attraktiv utemiljö och mötesplatser kring glasbruken, formulera kommunidentitet och utveckla grönområden och infarter. 

Destinationsdesign handlar om att arbeta både med vad som får människor att trivs på en plats, men också vad som får oss att vilja besöka just en specifik stad eller region. Genom destinationsdesign används designprocessen för att se hur design kan bidra till att utveckla attraktiva regioner, platser och miljöer för att leva, bygga, bo, besöka eller arbeta i. För att skapa dessa behövs ett samarbetskraftigt näringsliv men även design av offentliga tjänster.

Projektet för Sommardesignkontoret i Glasriket 2013 har bestått av flera olika uppdrag som samlas under ett större, gemensamt, uppdrag - Destination Glasriket. SVID har gett Sommardesignkontoret i uppdrag att titta på Destination Glasriket och på hur samarbeten på en regional nivå kan skapa förutsättningar för innovativa miljöer i glasrikets kommuner. Sommardesignkontoret har även fått uppdrag av de fyra kommuner som ingår i Glasriket; Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommun.

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40